• Kathedraal van Porto, Sé do Porto
Op de hoogte blijven van alle acties & vakantienieuwtjes? Meld je aan:
Voornaam
Achternaam
           E-mail

Sé do Porto, de kathedraal van Porto

De kathedraal van Porto, Sé do Porto, ligt op de hoogste heuvel van de oude binnenstad. Een bezichtiging waard, net als het ernaast gelegen klooster. Vanaf het plein voor de kathedraal, Torreiro da Sé, heb je geweldig uitzicht.

Kathedraal Sé do PortoKathedraal Sé do Porto

De kathedraal van Porto, gelegen in de oude binnenstad, is een van de oudste monumenten van Porto. Het is het belangrijkste Romaanse gebouw in de stad. Oorspronkelijk was het een vestingkerk, wat je nog terug ziet in de kantelen. De bouw is gestart rond 1110 en afgerond in de 13e eeuw. Rond 1330 is de begrafeniskapel voor João Gordo toegevoegd, in Gotische stijl.  In de tijd van de Barok, na 1700, zijn veel elementen aan de binnen- en buitenkant van de kathedraal veranderd. Zo ontstond door de eeuwen heen een prachtige mix aan bouwstijlen.

Interieur van de kathedraal in PortoInterieur van de kathedraal Sé do Porto

Gotisch klooster

Naast de kathedraal ligt een Gotisch klooster (bij binnenkomst van de kathedraal aan je rechterhand). De kloostergang in dit 14e-eeuwse klooster werd rond 1730 helemaal bekleed met blauwwitte azulejospanelen. De kunstenaar Valentim de Almeida schilderde taferelen uit het leven van Maria. Via een granieten trap bereik je het terras. Ook hier azulejos; deze kunstwerkjes zijn gemaakt door António Vital.

Kloostergang in het Gotische klooster bij de kathedraal van PortoDe kloostergang in het Gotische klooster bij de kathedraal van Porto is versierd met azulejos

Azulejos in het klooster van de kathedraal in PortoAzulejos in het klooster van Sé do Porto

Azulejos in het klooster van de kathedraal in PortoIn het klooster van Sé do Porto

Miradouro Torreiro da Sé

Het plein voor de kathedraal, het Torreiro da Sé, staat bekend als een van de mooiste miradouros (uitkijkpunten) van de stad. Het plein ligt op de hoogste heuvel van de oude binnenstad. Vanaf hier heb je prachtig zicht over de gekleurde huizen, smalle straatjes en monumenten van het oude Porto. Op het plein staat een oude schandpaal, Pelourinho da Sé.

Uitzicht vanaf Torreiro da Sé over de oude binnenstad van PortoUitzicht vanaf Torreiro da Sé over de oude binnenstad van Porto

Toegang tot de kathedraal is gratis, voor het klooster betaal je een kleine toegangsprijs van € 3 (2016). Adres: Terreiro da Sé, Porto.

Tip: stadswandeling 'Essentials of Oporto Tour'

Stadswandeling door PortoWandel met een locale gids langs de meest iconische en bekende plekken van Porto. Je bezoekt o.a. de kathedraal, kloosters, kerken, boekwinkel Lello e Irmão en de Torre dos Clérigos. De stadswandeling 'Essentials of Oporto Tour' is ook aan te passen aan persoonljike wensen. Nuno, de Portugese gids, is architect met veel kennis van geschiedenis. Hij spreekt Engels, Spaans en Portugees. Je boekt via Withlocals.com.


Lees alle artikelen over Porto


Citytrip Porto

Citytrip Porto met Travelbird.nlVoordelige citytrips naar Porto (via Travelbird.nl). Als je op zoek bent naar een goedkope stedentrip naar Porto, check dan zeker de aanbiedingen van Travelbird.nl. Met steeds wisselend aanbod naar Portugal en altijd wel een of meerdere goede deals voor Porto.

Meer stedenreizen bij: TUI, De Jong Intra vakanties en Bebsy.nl.

Rondleidingen & tours

Withlocals PortoOntdek Porto samen met een 'local'
Via Withlocals vind je enthousiaste Portugezen ('locals') bij wie je de mooiste ervaringen & tours kan boeken. Zin in een Harry Potter-tour, Urban Art-tour, fietstocht of kookworkshop?

Bajabikes PortoFietsen langs de highlights van Porto
BajaBikes biedt verschillende fietstours aan door Porto, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Ook kun je hier een huurfiets boeken of meedoen aan de wandeltocht Porto Legends & Mysteries.

Overnachten Porto

Bord hotel PortoHotel of appartement boeken in Porto (via Booking.com). De ruimste keus uit leuke hotels en appartementen in Porto, meer dan 1.060! Lekker makkelijk en snel boeken, met superhandige recensies van eerdere gasten.

Reisgids Porto

Reisgids Porto, MichelinReisgids Michelin - Groene gids Porto weekend
Complete, maar toch compacte reisgids over Porto. Met uitneembare stadsplattegrond.

Meer reisgidsen over Porto

 Leuk artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)
Laatste vakantienieuws & tips

Budget-TIP: Pousada rondreis v.a. € 495
Vroegboeken zomervakantie 2018
Special: de leukste vakanties met kinderen
Wintervakantie en Kerstreizen 2017-2018
Anders-dan-anders reisgidsen Portugal
Top 10: de mooiste plekjes van Portugal

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Citytrips Porto
TravelBirdTUI
De Jong Intra vakantiesBebsy.nl
Accommodaties Porto
Booking.com
Rondleidingen & tours Porto
Baja BikesWithlocals