• Azulejos en stationsklok op het treinstation van São Bento in Porto
Op de hoogte blijven van alle acties & vakantienieuwtjes? Meld je aan:
Voornaam
Achternaam
           E-mail

De azulejos van Estacão de São Bento

Het treinstation van São Bento in Porto is een van de mooiste stations ter wereld. Wel 20.000 beschilderde tegels, azulejos, sieren de stationshal.

Het treinstation van São Bento ligt midden in het centrum van Porto. Het is een grote toeristische trekpleister. Tegelijkertijd is Estacão de São Bento een van de belangrijkste treinstations van de stad.

De hal van het treinstation São Bento in PortoDe hal van het treinstation Estacão de São Bento in Porto

Het station is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw en vernoemd naar het klooster São Bento de Avé-Maria dat eerder op deze plek stond. In 1916 is de centrale stationshal geheel bedekt met azulejos van de schilder Jorge Colaço. De tegels verbeelden oude ambachten en militaire gebeurtenissen uit de geschiedenis van Noord-Portugal. De toegang tot Estacão de São Bento is gratis.

Adres: Praça Almeida Garrett, Porto.

Tegeltableau in het treinstation São BentoDramatische voorstelling uit de geschiedenis op een tegeltableau in het treinstation São Bento

Behalve veel blauw-wit ook gekleurde azulejos in het treinstation São BentoBehalve veel blauw-wit ook gekleurde azulejos in het treinstation São Bento

Het treinstation São BentoEstacão de São Bento ligt in het centrum van Porto


Tegel-tour door Porto met een 'local'

Tegeltour door PortoWil je alles weten over azulejos in Porto? Boek dan deze tegeltour door Porto onder begeleiding van een lokale gids. Tijdens een stadswandeling van 3 uur zie je veel mooie tegels. Nuno, de gids, vertelt je onderweg over de geschiedenis van de azulejos, verschillende technieken, de fabrieken en haar schilders. Je boekt via Withlocals.com. De gids spreekt Engels, Spaans en Portugees.


'Highlights and Hidden Gems Tour', wandeling door Porto

Wandeling door Porto met locale gidsOntdek alle 'must-see' plekken in Porto met je locale privé-gids Francisca. Tijdens de 'Highlights and Hidden Gems Tour' laat ze je alle bekende en verborgen plekjes zien in de stad. De wandeling bestaat uit een mix van geschiedenis en het hedendaagse stadsleven. Je boekt via Withlocals.com. De gids spreekt Engels en Spaans.


Lees meer over azulejos in Porto
Lees alle artikelen over Porto


Citytrip Porto

Citytrip Porto met Travelbird.nlVoordelige citytrips naar Porto (via Travelbird.nl). Als je op zoek bent naar een goedkope stedentrip naar Porto, check dan zeker de aanbiedingen van Travelbird.nl. Met steeds wisselend aanbod naar Portugal en altijd wel een of meerdere goede deals voor Porto.

Meer stedenreizen bij: TUI, De Jong Intra vakanties en Bebsy.nl.

Rondleidingen & tours

Withlocals PortoOntdek Porto samen met een 'local'
Via Withlocals vind je enthousiaste Portugezen ('locals') bij wie je de mooiste ervaringen & tours kan boeken. Zin in een Harry Potter-tour, Urban Art-tour, fietstocht of kookworkshop?

Bajabikes PortoFietsen langs de highlights van Porto
BajaBikes biedt verschillende fietstours aan door Porto, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Ook kun je hier een huurfiets boeken of meedoen aan de wandeltocht Porto Legends & Mysteries.

Overnachten Porto

Bord hotel PortoHotel of appartement boeken in Porto (via Booking.com). De ruimste keus uit leuke hotels en appartementen in Porto, meer dan 1.060! Lekker makkelijk en snel boeken, met superhandige recensies van eerdere gasten.

Reisgids Porto

Reisgids Porto, MichelinReisgids Michelin - Groene gids Porto weekend
Complete, maar toch compacte reisgids over Porto. Met uitneembare stadsplattegrond.

Meer reisgidsen over Porto

 Leuk artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)
Laatste vakantienieuws & tips

Budget-TIP: Pousada rondreis v.a. € 495
Vroegboeken zomervakantie 2018
Special: de leukste vakanties met kinderen
Wintervakantie en Kerstreizen 2017-2018
Anders-dan-anders reisgidsen Portugal
Top 10: de mooiste plekjes van Portugal

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Citytrips Porto
TravelBirdTUI
De Jong Intra vakantiesBebsy.nl
Accommodaties Porto
Booking.com
Rondleidingen & tours Porto
Baja BikesWithlocals