• Klokkentoren Torre dos Clérigos in Porto
Op de hoogte blijven van alle acties & vakantienieuwtjes? Meld je aan:
Voornaam
Achternaam
           E-mail

De monumentale klokkentoren Torre dos Clérigos

Torre dos Clérigos steekt hoog boven Porto uit en is zichtbaar vanaf veel plekken in de stad. Dat maakt deze klokkentoren tot een belangrijk stadsicoon.

De Igreja (kerk) en Torre dos Clérigos zijn barokke meesterwerken uit de tweede helft van de 18e eeuw. De toren en de kerk zijn door een tussengebouw met elkaar verbonden.

Architect Nicolau Nasoni, Italiaan van oorsprong, tekende voor het ontwerp. Hij ontwierp meer gebouwen in Porto, zoals het voorportaal van de kathedraal Sé.

De toren, die als laatste werd gebouwd, is samengesteld uit graniet en maar liefst 75 meter hoog. Wie haar wil beklimmen, kan 240 traptreden aftellen. De moeite waard: het uitzicht over de stad is adembenemend. Je schijnt hier op het hoogste punt van Noord-Portugal te staan.

Torre dos ClérigosTorre dos Clérigos

De kerk, Igreja dos Clérigos, heeft een voorgevel met barokke versieringen. Het interieur bestaat uit graniet, marmer en barok houtsnijwerk.

Adres: Rua de São Filipe de Nery, 4050-546¬†Porto. Toegang tot de kerk is gratis, voor de toren betaal je een kleine toegangsprijs. Meer info op: www.torredosclerigos.pt/en/.

 

Torre e Igreja dos ClérigosDe toren met haar kerk: Torre e Igreja dos Clérigos

Tip: stadswandeling 'Essentials of Oporto Tour'

Stadswandeling door PortoWandel met een locale gids langs de meest iconische en bekende plekken van Porto. Je bezoekt o.a. de Torre dos Clérigos, de kathedraal, kloosters, kerken en boekwinkel Lello e Irmão. De stadswandeling 'Essentials of Oporto Tour' is ook aan te passen aan persoonljike wensen. Nuno, de Portugese gids, is architect met veel kennis van geschiedenis. Hij spreekt Engels, Spaans en Portugees. Je boekt via Withlocals.com.


Lees alle artikelen over Porto


Citytrip Porto

Citytrip Porto met Travelbird.nlVoordelige citytrips naar Porto (via Travelbird.nl). Als je op zoek bent naar een goedkope stedentrip naar Porto, check dan zeker de aanbiedingen van Travelbird.nl. Met steeds wisselend aanbod naar Portugal en altijd wel een of meerdere goede deals voor Porto.

Meer stedenreizen bij: TUI, De Jong Intra vakanties en Bebsy.nl.

Rondleidingen & tours

Withlocals PortoOntdek Porto samen met een 'local'
Via Withlocals vind je enthousiaste Portugezen ('locals') bij wie je de mooiste ervaringen & tours kan boeken. Zin in een Harry Potter-tour, Urban Art-tour, fietstocht of kookworkshop?

Bajabikes PortoFietsen langs de highlights van Porto
BajaBikes biedt verschillende fietstours aan door Porto, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Ook kun je hier een huurfiets boeken of meedoen aan de wandeltocht Porto Legends & Mysteries.

Overnachten Porto

Bord hotel PortoHotel of appartement boeken in Porto (via Booking.com). De ruimste keus uit leuke hotels en appartementen in Porto, meer dan 1.060! Lekker makkelijk en snel boeken, met superhandige recensies van eerdere gasten.

Reisgids Porto

Reisgids Porto, MichelinReisgids Michelin - Groene gids Porto weekend
Complete, maar toch compacte reisgids over Porto. Met uitneembare stadsplattegrond.

Meer reisgidsen over Porto

 Leuk artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)
Laatste vakantienieuws & tips

Budget-TIP: Pousada rondreis v.a. € 495
Vroegboeken zomervakantie 2018
Special: de leukste vakanties met kinderen
Wintervakantie en Kerstreizen 2017-2018
Anders-dan-anders reisgidsen Portugal
Top 10: de mooiste plekjes van Portugal

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Citytrips Porto
TravelBirdTUI
De Jong Intra vakantiesBebsy.nl
Accommodaties Porto
Booking.com
Rondleidingen & tours Porto
Baja BikesWithlocals