• De wijk Ribeira in Porto, het oude centrum
Op de hoogte blijven van alle acties & vakantienieuwtjes? Meld je aan:
Voornaam
Achternaam
           E-mail

Ribeira, het charmante, oude centrum van Porto

Het sfeervolle oude centrum van Porto, Ribeira, ligt aan de rivier de Douro. Kleurige huizen, smalle straatjes, restaurants en traditionele Port-boten geven de wijk een schilderachtige aanblik.  

De oude volkswijk Ribeira in PortoDe oude volkswijk Ribeira in Porto ligt aan de rivier de Douro

Gelegen aan de noordoever van de rivier de Douro vind je de sfeervolle wijk Ribeira. De vrolijk gekleurde huizen op de Cais de Ribeira (kade van Ribeira) lijken tegen de oever geplakt. Smalle straatjes, kleurig geschilderde huizen, wapperend wasgoed, smeedijzeren balkonnetjes en authentieke azulejos (beschilderde tegels) laten je volop genieten van authentiek Portugal. De slijtage die her en der door de tand des tijds is ontstaan, draagt charmant bij aan de sfeer van deze wijk. Maar er wordt hier ook volop gerestaureerd. Ribeira staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Karakteristieke huizen in de wijk RibeiraKarakteristieke huizen in de wijk Ribeira

Ribeira is de wijk waar je vele restaurantjes en barretjes vindt, net als souvenirwinkeltjes. Het gezellige plein Praça da Ribeira vormt het middelpunt. Het is lekker druk, overdag én 's avonds. De beroemde metalen brug Dom Luis I over de rivier de Douro maakt het sfeertje compleet.

In de rivier liggen karakteristieke Port-boten afgemeerd. De boten (barcos rabelos) zijn inmiddels niet meer in gebruik als transportmiddel voor de port. Sommige liggen klaar om toeristen de stad te laten bewonderen vanaf het water.

Port-boten, met op de achtergrond de beroemde brug Dom Luis IPort-boten, met op de achtergrond de beroemde brug Dom Luis I


← Lees alle artikelen over Porto


Citytrip Porto

Citytrip Porto met Travelbird.nlVoordelige citytrips naar Porto (via Travelbird.nl). Als je op zoek bent naar een goedkope stedentrip naar Porto, check dan zeker de aanbiedingen van Travelbird.nl. Met steeds wisselend aanbod naar Portugal en altijd wel een of meerdere goede deals voor Porto.

Meer stedenreizen bij: TUI, De Jong Intra vakanties en Bebsy.nl.

Overnachten Porto

Hotel Pestana in PortoLuxe hotel: Pestana Vintage Porto, gelegen de wijk Ribeira, aan de oever van de rivier de Douro. Tijdens je verblijf heerlijk genieten van bruisend Porto.

Bord hotel PortoHotel of appartement boeken in Porto (via Booking.com). De ruimste keus uit leuke hotels en appartementen in Porto, meer dan 1.060! Lekker makkelijk en snel boeken, met superhandige recensies van eerdere gasten.

Reisgids Porto

Reisgids Porto, MichelinReisgids Michelin - Groene gids Porto weekend
Complete, maar toch compacte reisgids over Porto. Met uitneembare stadsplattegrond.

Meer reisgidsen over Porto


← Lees alle artikelen over Porto

 Leuk artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)
Laatste vakantienieuws & tips

Budget-TIP: Pousada rondreis v.a. € 495
Vroegboeken zomervakantie 2018
Special: de leukste vakanties met kinderen
Wintervakantie en Kerstreizen 2017-2018
Anders-dan-anders reisgidsen Portugal
Top 10: de mooiste plekjes van Portugal

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Uitgelicht
Tegeltour door PortoPestana Vintage Porto
Luxe hotel aan de oever van de rivier de Douro in de wijk Ribeira. Tijdens je verblijf heerlijk genieten van bruisend Porto.
Citytrips Porto
TravelBirdTUI
De Jong Intra vakantiesBebsy.nl
Accommodaties Porto
Booking.com
Rondleidingen & tours Porto
Baja BikesWithlocals