• De brug Ponte Dom Luís I in Porto
Op de hoogte blijven van alle acties & vakantienieuwtjes? Meld je aan:
Voornaam
Achternaam
           E-mail

De imposante, ijzeren bruggen van Porto

Iconisch voor Porto is de Ponte Dom Luís I, de metalen brug over de rivier de Douro. De oudere Ponte Maria Pia lijkt er veel op en is minstens zo imposant.  

Maar liefst 6 bruggen verbinden Porto met Vila Nova de Gaia aan de overkant van de rivier de Douro. De metalen bruggen Ponte Dom Luís I en de Ponte Maria Pia zijn echte iconen van de stad.

Ponte Dom Luís I

De brug Ponte Dom Luís I in PortoDe brug Ponte Dom Luís I in Porto

De meest beroemde brug van Porto is de Ponte Dom Luis I. De brug bestaat uit twee wegdekken die 44 meter boven elkaar liggen. Het bovenste dek, met prachtig uitzicht over de stad en de rivier, is voor de metro en voetgangers. Op het onderste dek rijden de auto's. Ook is er een smalle strook waar je kunt wandelen.

Het bovendek van de Ponte Dom Luís IHet bovenste dek van de Ponte Dom Luís I

De Ponte Dom Luís I is rond 1880 gebouwd door de Belgische Théophile Seyrig, een voormalig leerling van Gustav Eiffel. De brug is vernoemd naar de toenmalige koning van Portugal.

Ponte Maria Pia

De brug Ponte Maria Pia PortoDe brug Ponte Maria Pia met daar achter de nieuwe Ponte de São João

De Ponte Maria Pia is gebouwd in 1877 naar een ontwerp van Gustav Eiffel. De boog, die 160 meter overspant, was destijds de grootste ter wereld. De totale lengte van de brug is ruim 350 meter. Inmiddels is deze enkelsporige spoorbrug niet meer in gebruik. De treinen rijden sinds 1991 over de dubbelsporige witte Ponte de São João. De Maria Pia-brug bleef behouden als monument.

Behalve de Ponte Dom Luís I, de Ponte Maria Pia en de Ponte de São João zijn er nog drie bruggen van Porto naar de overkant van de rivier: de Freixo-brug, de Infante-brug en de Arrábida-brug.

Zes bruggen cruise

Tijdens een Zes Bruggen Cruise kun je de bruggen van Porto van dichtbij kijken. Vanuit de boot heb je ook prachtig uitzicht op de stad, de oude wijk Ribeira, en op Vila Nova de Gaia. Je kunt de boottocht ter plekke regelen bij de opstapplaatsen aan de kade in Porto of Vila Nova de Gaia. De boten varen heel regelmatig. Alvast online een ticket boeken? Dat kan ook.


← Lees alle artikelen over Porto


Citytrip Porto

Citytrip Porto met Travelbird.nlVoordelige citytrips naar Porto (via Travelbird.nl). Als je op zoek bent naar een goedkope stedentrip naar Porto, check dan zeker de aanbiedingen van Travelbird.nl. Met steeds wisselend aanbod naar Portugal en altijd wel een of meerdere goede deals voor Porto.

Meer stedenreizen bij: TUI, De Jong Intra vakanties en Bebsy.nl.

Overnachten Porto

Hotel Pestana in PortoLuxe hotel: Pestana Vintage Porto, gelegen de wijk Ribeira, aan de oever van de rivier de Douro. Tijdens je verblijf heerlijk genieten van bruisend Porto.

Bord hotel PortoHotel of appartement boeken in Porto (via Booking.com). De ruimste keus uit leuke hotels en appartementen in Porto, meer dan 1.060! Lekker makkelijk en snel boeken, met superhandige recensies van eerdere gasten.

Reisgids Porto

Reisgids Porto, MichelinReisgids Michelin - Groene gids Porto weekend
Complete, maar toch compacte reisgids over Porto. Met uitneembare stadsplattegrond.

Meer reisgidsen over Porto

 Leuk artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)
Laatste vakantienieuws & tips

Budget-TIP: Pousada rondreis v.a. € 495
Vroegboeken zomervakantie 2018
Special: de leukste vakanties met kinderen
Wintervakantie en Kerstreizen 2017-2018
Anders-dan-anders reisgidsen Portugal
Top 10: de mooiste plekjes van Portugal

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →
Citytrips Porto
TravelBirdTUI
De Jong Intra vakantiesBebsy.nl
Accommodaties Porto
Booking.com
Rondleidingen & tours Porto
Baja BikesWithlocals