• Lente in de Alentejo
Op de hoogte blijven van alle acties & vakantienieuwtjes? Meld je aan:
Voornaam
Achternaam
           E-mail

Lente in de Alentejo, uitbundige bloemenpracht

In de Alentejo is de lente in al haar pracht te zien. Overal zie je een uitbundig tapijt van bloeiende wilde bloemen. De eerste bijeneters zijn weer gesignaleerd. Met zijn indringende roep laat de hop horen dat hij op zoek is naar een vrouwtje.

Lente in de Alentejo 

De maanden maart, april en mei zijn in de Portugese Alentejo een lust voor het oog. De temperatuur is in april gemiddeld rond de 23 graden en de zon laat zich uitbundig zien.

Een uitgelezen kans om de Alentejo te voet, op de fiets of in de auto te verkennen. Stop tussen de middag eens bij een van de vele restaurantjes voor een almoco (lunch). Vraag om de prato do dia (dagschotel). Om de prijs hoef je het niet te laten: die is altijd beneden een tientje.

Lente in de Alentejo 

Lente in de Alentejo 

Lente in de Alentejo 

Lente in de Alentejo 

Tekst op deze pagina: Elsa Frigge


Visit AlquevaFoto's op deze pagina: Visit Alqueva,
organisator van tours in de Alentejo, ook Engelstalig.
Voor meer info: dhr. Luis Lobato de Faria,
telefoon: +351 965670853, e-mail: faria100@gmail.com


Accommodaties

Vakanties Alentejo

Rondreizen & fly-drives met Alentejo op het programma:

Rondreis Alentejo TravelBirdFly drive Alentejo én Lissabon (5 of 7 nachten, TravelBird). Tijdens deze roadtrip leer je twee kanten van Portugal kennen: het adembenemend mooie en uitgestrekte landschap van de Alentejo én het levendige Lissabon. Je overnacht op een boerderij bij Monsaraz en in een 4-sterrenhotel in Lissabon.

Marvão in AlentejoPousadarondreis door de Alentejo (8 of 10 dagen , Flextravel). Ontdek de veelzijdigheid van de Alentejo tijdens deze fly drive. Van eindeloze vlakten met kurkbomen tot de prachtige kustlijn. Je overnacht in pousadas.

Rondreis Lissabon, Alentejo en Costa de LisboaFly drive Alentejo & Costa de Lisboa (14 dagen, Kras). Deze reis begint in Lissabon. Daarna ga je op rondreis langs prachtige plekken in de authentieke Alentejo: Beja, Elvas, Évora en Setúbal. Tot slot relax je een paar dagen aan het strand van de Costa de Lisboa.

Met de auto langs pousadas, luxe hotelsPousadas van Alentejo en Algarve (8 dagen, SNP Natuurreizen). Tijdens deze rondreis overnacht je in karakteristieke pousadas. Je reist door het wijdse binnenland, bezoekt vestingstadjes en cultuurschatten. Langs de ongerepte westkust kun je fijn wandelen.

Meer rondreis - fly drive Alentejo


← Alle artikelen over de regio Alentejo - Portugal

     Leuk artikel? Deel het op Facebook! Dank je wel :-)
Laatste vakantienieuws & tips

Budget-TIP: Pousada rondreis v.a. € 495
Vroegboeken zomervakantie 2018
Special: de leukste vakanties met kinderen
Wintervakantie en Kerstreizen 2017-2018
Anders-dan-anders reisgidsen Portugal
Top 10: de mooiste plekjes van Portugal

Meer vakantienieuws & tips →

Iets nieuws te melden? Neem contact op via info@portugal-vakantie.info.

Overzicht van alle vakanties →